CRH | Financiële Consolidatie

Weten wat er speelt

Hun wereld

Het hoofdkantoor van de Europese divisie van multinational CRH staat in Nederland. Vanuit hier worden ruim 300 dochterondernemingen in Europa aangestuurd. De activiteiten van alle bedrijven binnen de groep zijn altijd bouwgerelateerd. Buiten die overeenkomst hebben de bedrijven allemaal hun eigen manier van werken en administreren.

In een wereld die elke dag verandert

Hun uitdaging

CRH Europa rapporteert direct aan het CRH hoofdkantoor in Ierland. Met regelmaat wordt managementinformatie bij elkaar gebracht waarop belangrijke beslissingen worden genomen. Snelheid in het verzamelen van die informatie is cruciaal om snel te kunnen reageren in deze dynamische wereld.

Software die perfect met verandering om kan gaan

Ons inzicht

Alle bedrijven binnen CRH Europe werken met hun eigen ERP systemen. CRH heeft een flexibel systeem nodig waarmee je ook nieuwe acquisities binnen een dag mee kan laten draaien in CRH’s manier van werken. De eenvoud van werken met Exsion is dat het maar weinig eisen stelt aan de (nieuwe) gebruiker. Dat zorgt voor CRH voor een systeem dat veranderingen prima op kan vangen.

Consolidatie in een oogwenk

Het resultaat

Met Exsion Corporate is CRH in staat om overzicht over haar resultaten te hebben binnen een paar drukken op de knop. Informatie vanuit heel Europa gaat automatisch in de database. De consolidatie van 300 bedrijven is daarna niet meer dan het uitkiezen van de overzichten die je wilt hebben. Vervolgens maak je van de overzichten een fraai vormgegeven presentatie in de vorm die jij nodig hebt. Bijvoorbeeld een PDF in boekvorm voor op de iPad. Van divisieniveau tot aan de individuele bedrijven weet iedereen bij CRH op deze manier precies wat er in hun dynamische wereld gebeurt.

Wist je dat nieuwe bedrijven in de groep binnen een dag meedraaien?

Voor consolidatie gebruikt CRH inmiddels al ruim 10 jaar Exsion Corporate. Binnen de groep worden alle Exsion versies voor de verschillende platformen gebruikt. Meer weten over deze keuze van CRH? Neem contact met ons op.