Maart 2021 | De livegang bij Peaty Mills uitgelicht

Peaty Mills plc is een Britse importeur van onder meer groenten en fruit in blik, in zuur ingelegde groenten, in plastic verpakt fruit en industriële producten (sappen, purees en concentraten). Al meer dan 40 jaar importeert Peaty Mills deze producten van over de hele wereld en ontzorgt zij haar klanten op het gebied van logistiek, douane en winkelmanagement.

Tot voor kort maakte Peaty Mills gebruik van twee systemen ter ondersteuning van haar bedrijfsprocessen, een boekhoudsysteem en een in Microsoft Access ontwikkeld logistiek- en transportsysteem. Vanwege de bedrijfsgroei en veroudering van de huidige systemen ontstond de behoefte aan een compleet ERP-systeem. Hierbij volgde Peaty Mills de ontwikkelingen bij een concullega (Ivory & Ledoux) op de voet en werd eind 2019 het besluit genomen om Microsofts Dynamics Business Central in combinatie met HB SmartTrade te implementeren. Deze implementatie zou grotendeels via Microsoft Teams-sessies verlopen. Een consultant van HB Software zou eens in de een a twee maanden naar het hoofdkantoor van Peaty Mills in West Malling - Kent vliegen, voor trainings- en implementatiewerkzaamheden ter plaatse.

De planning was om voor de zomer van 2020 live te gaan, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Tijdens de eerste lockdown vanaf maart 2020 besloot Peaty Mills het project op te schorten. Omdat haar medewerkers op dat moment alleen vanuit huis konden werken, voelde Peaty Mills zich niet comfortabel genoeg om het project voort te zetten.

Na de zomer van 2020 werd het project weer opgepakt. Inmiddels volledig via Microsoft Teams, aangezien reizen naar het VK er niet meer in zat. Ook tijdens de tweede lockdown-periode eind 2020 liep het project vertraging op, maar durfde Peaty Mills het aan om de reis online voort te zetten, mede gesterkt door de ervaring die concullega Ivory & Ledoux intussen had opgedaan met een door HB Software volledig via Microsoft Teams begeleide livegang.

Begin 2021 zorgde de Brexit voor een volgende kink in de kabel. Peaty Mills kreeg met een dusdanige hoeveelheid extra papierwinkel te maken om hun producten het VK in en uit te krijgen, dat een livegang in januari 2021 niet verantwoord zou zijn. Ook de onduidelijkheid rondom het grensgebied met Ierland, waar toevallig een van de grootste klanten van Peaty Mills gehuisvest is, werkte niet mee.

Omdat reeds een behoorlijke tijd was verstreken sinds de start van het project en de techniek ook niet had stil gestaan, werd besloten om de implementatie van Business Central te upgraden naar versie 17, waardoor Peaty Mills gebruik kon gaan maken van nieuwe functionaliteit in zowel Business Central als HB SmartTrade.
Uiteindelijk was half maart het moment daar waarop Peaty Mills live ging, volledig op afstand via Microsoft Teams begeleid door HB Software. Na wat aanvangsperikelen in de eerste twee weken, kunnen we nu met een gerust hart concluderen dat Peaty Mills met een stabiel nieuw ERP-systeem al haar huidige en toekomstige bedrijfsprocessen kan ondersteunen. In de komende periode worden alle opgeschorte werkzaamheden voor de tweede fase opgepakt en zal Business Central met HB SmartTrade uitgroeien tot het hart van de bedrijfsvoering van Peaty Mills.

www.peatymills.com