Logo-HB-Bouwtoelevering

Meer grip op al je processen van productie tot logistiek

Sneller orders invoeren, balieverkoop automatisch goed administreren en transporten altijd op tijd laten rijden. Dit en nog veel meer wordt bereikt met HB Bouwtoelevering 365. Deze applicatie ondersteunt alle processen in een organisatie en verschaft tegelijkertijd de managementinformatie die jullie helpt om alle grip te krijgen die nodig is.

HB Bouwtoelevering 365

Maatwerk voor bulkbedrijven en B2B bouwmarkten

HB Software ontwikkelt en onderhoudt grote systemen (met duizenden gebruikers) voor bedrijven die bouwmaterialen leveren aan de bouw. HB Software heeft grote internationaal opererende professionele bouwmarkten geautomatiseerd en ondersteunt met de uitrol. De applicaties ondersteunen zowel bulkprocessen (zoals cement) als de handel in losse artikelen (zoals schroeven, moeren e.d.)  in deze markt. Maatwerk voor grote B2B bouwmarkten zorgt ervoor dat bouwers op hun wenken bediend worden. 

Branche-oplossing voor zand-en grindbedrijven

HB Software heeft 20 jaar kennis van de processen van zand- en grindbedrijven in HB Bouwtoelevering gestopt. HB Bouwtoelevering is een eigen standaardoplossing, gebaseerd op Microsoft Dynamics Business Central (NAV),  die het volledige proces van winning, contracten, transport en opslag ondersteunt. Dankzij deze oplossing kunnen verkoop-, logistiek- en administratieafdelingen probleemloos samenwerken. Marges op dossiers zijn elk moment van de dag bekend. Het doorberekenen van toeslagen (bijvoorbeeld olie- en gastoeslag) gebeurt automatisch. In combinatie met Exsion Reporting kan elke gewenste rapportage zelf gemaakt worden: van een winst-verliesrekening tot en met een debiteurenoverzicht. Onze standaard zand-en grind oplossing is de basis voor veel zand-en grind bedrijven in Nederland.

Features van HB Bouwtoelevering 365 zand- en grindbedrijven

Bij HB Software staat voorop dat uitgebreide functionaliteit gebruikersgemak van applicaties niet in de weg staat. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij en je collega's in één systeem kunnen werken. Zonder dat iedereen ervoor terug moet naar school.

Leveringsafspraken

Voor het vastleggen van met een klant gemaakte afspraken kun je leveringsafspraken invoeren. Per ingevoerde regel kunnen er meerdere calculaties gemaakt worden. Afroepen/opdrachten zijn vanuit hier aan te sturen.

Credit Control Management (CCM)

Deze module stelt je in de gelegenheid om het betalingsgedrag van je klanten nauwlettend in de gaten te houden en waar nodig zelf actie te ondernemen wat betreft de betaling van openstaande verkoopfacturen, door het instellen van zogeheten belacties.

Organisatie-instellingen

De organisatie-instellingen zijn bedoeld om bedrijfsprocessen te ondersteunen en om de verschillende implementatiemogelijkheden van de software af te stemmen op de gekozen werkwijze. 

Dossiers

Binnen HB Bouwtoelevering worden in- en verkooptransacties vastgelegd door middel van zogeheten dossiers. Er zijn verschillende typen dossiers, zoals “Per schip/Per As”, “Per Depot”, “Inkoop”, “Productie” en “Recycling”. Dit maakt het mogelijk om per dossier (afroep/opdracht) de juiste boekingen op te vragen. Dossiers worden tevens gebruikt om verschillende rapportages te maken

Werken/projecten

Via een “Werk” kun je diverse verkooppartijen en artikelen aan elkaar koppelen en automatisch offertes genereren.  Daarbij kunnen aan alle artikelen calculaties worden gekoppeld, die ook worden meegenomen naar de offertes en bij akkoord naar de leveringsafspraken.

Gasolieclausules en prijzen

De module stelt je in staat om  automatisch de juiste prijs van gasolie in het dossier te bepalen, aan de hand van prijs-bepalingen van bijvoorbeeld het CBRB, BEBEKA, FIWADO etc., in combinatie met van toepassing zijnde gasolieclausules.

Misschien iets voor jouw bedrijf?

Ga naar HB Bouwtoelevering 365.com om alle features te lezen.

HB Bouwtoelevering 365 oplossingen voor jouw problemen 

Lees hieronder waar klanten tegenaan lopen en welke oplossing HB Bouwtoelevering 365 biedt.

 • Ik moet voor iedere klantaanvraag die betrekking heeft op dezelfde aanbesteding apart een offerte maken

  Wanneer er meerdere partijen tegelijk voor een aanbesteding een offerte willen ontvangen, brengt dat veel werk met zich mee en is het onoverzichtelijk welke verkoopprijzen aan welke klant zijn aangeboden.

 • De voorcalculatie moet apart worden opgeslagen en kan niet aan een offerte worden gekoppeld.

  Om een verkoopprijs te bepalen, maak je een voorcalculatie om de totale kostprijs (inkoop/vracht/eigen kosten) inzichtelijk te krijgen, waarna je de marge kunt bepalen. Als je deze niet aan een offerte kunt koppelen zul je deze, bij akkoord van de klant, opnieuw op moeten zoeken en doorsturen naar de administratie voor de juiste verwerking.

 • Door klanten afgenomen hoeveelheden en de daarvoor afgesproken prijzen moet ik apart bijhouden.

  Met de klant maak ik voor een bepaalde tijd en hoeveelheden speciale prijsafspraken. Ik moet deze gegevens bij iedere afroep/opdracht nakijken en daarna apart in mijn Excel-overzicht bijwerken.

 • Voor het volgen van een afroep/opdracht dien ik meerdere schermen of Excel-werkbladen te openen.

  Als ik alle relevante data (inkoop/verkoop/eigen kosten) van een opdracht wil volgen, moet ik veel schermen openen of deze data in Excel plakken/opzoeken, om zo een totaaloverzicht te krijgen.

 • Ik moet de totale planning van transportmiddelen en winwerktuigen apart bijhouden in een andere applicatie, waardoor er geen koppeling is met de afroep/opdracht.

  Om de planning van het transport bij te houden, zul je ook gegevens moeten invoeren in een externe applicatie. Wanneer een transport is afgehandeld, moet dit apart worden ingevoerd in de huidige database.

 • Vrachtafrekeningen voor externe schippers dienen handmatig te worden aangemaakt.

  Als ik een vrachtafrekening wil maken voor een externe schipper, dien ik handmatig een inkoopfactuur aan te maken en versturen. Het opzoeken van de juiste prijzen en het aanmaken van de factuur kost vaak veel tijd. Wanneer deze verstuurd wordt naar de schipper moet het document de lay-out van een verkoopfactuur krijgen.

 • Ik kan nu geen gebruik maken van concessies in mijn database.

  Als ik grondstoffen/materialen uit een concessie ophaal, moet ik de hoeveelheden apart in een overzicht bijhouden.

 • Het definitief boeken van een inkoopfactuur kost veel tijd.

  Voordat ik inkoopfacturen definitief kan boeken, moet ik de juiste gegevens, zoals aantallen gelost en prijzen, apart op zoeken en na kijken. Hierdoor heb ik weinig controle en ben ik veel tijd kwijt.

 • Bij leveringen aan het einde van een periode heb ik vaak wel de omzet geboekt, maar zit mijn kostprijs in de volgende periode.

  De omzet wordt soms in een andere maand geboekt dan de kosten, waardoor mijn cijfers niet kloppen en er een handmatige correctieboeking gemaakt moet worden.

Oplossingen van HB Bouwtoelevering 365

Herken je deze problemen? Bekijk de oplossingen die HB Bouwtoelevering 365 biedt:

Testimonials HB Bouwtoelevering 365

HB Bouwtoelevering 365 maatwerk

 

Cementbouw:

Ruimte zoeken in kleine marges
-

Hun wereld

Met 25 betoncentrales is Cementbouw één van de grootste producenten van betonmortel in Nederland. Het grootste deel van de logistiek voeren zij in eigen beheer uit. Tientallen betonwagens rijden heen en weer tussen betoncentrale en bouwplaats. In deze markt, waarin de prijzen onder druk staan en marges heel beperkt zijn, haal je je voordeel uit de kleine dingen.

 

Snel zijn, met beleid

Hun uitdaging
Voor de leek lijkt beton maar beton. Niets is minder waar. Alle verschillende types zijn in Europese richtlijnen voor de bouw vastgelegd. Dat veroorzaakt de kleine ruimte in de betonprijzen. Timing is bovendien cruciaal. Een vertraagde betonwagen houdt de bouw op, terwijl van een wagen die op de bouw moet wachten de inhoud snel bederft.

 

Standaard is niet genoeg

Ons inzicht
Het werk van Cementbouw is zo specifiek dat zij HB Bouwtoelevering Maatwerk nodig hadden. Zo kan software een rol spelen in de timing van de cementwagens door een samenspel tussen boordcomputer en Dynamics NAV te laten ontstaan. Tegelijkertijd kan de boekhouding automatisch gebeuren vanaf de weegbrug op de betoncentrale. Met verschillende koppelingen tussen vrachtwagen, weegbrug en boekhouding kan de weegbrug in feite de factuur opstellen.

 

Betere marges

Het resultaat

Deze oplossingen hebben voor Cementbouw bovenal gezorgd voor snelheid. Bijvoorbeeld snel inzicht in managementinformatie zodat besluiten snel genomen kunnen worden. Maar ook zoiets simpels als het kunnen plannen van een rit van A naar B binnen een paar seconden. We creëren nog ieder jaar verschillende HB Bouwtoelevering Maatwerk oplossingen voor Cementbouw. Zo helpen we met slimme ingrepen onze klant zijn concurrentievoordeel te behouden.

HB Bouwtoelevering 365 branche-oplossing voor zand-en grindbedrijven

Bouwstoffen Unie:

Van bron tot bouwplaats

Hun wereld

Het werk van Bouwstoffen Unie is bouwtoelevering ‘van bron tot bouwplaats’. Met een eigen vloot rivierschepen en loswalkades verspreid door Duitsland en Nederland, verzorgen ze de lange reis van hun producten. Op veel van de bouwplaatsen die je in Nederland tegenkomt liggen de producten die Bouwstoffen Unie daar heeft afgeleverd.

Tijd winnen in de kleine dingen

Hun uitdaging

De handel in bouwgrondstoffen is behoorlijk ingewikkeld. Het orderproces rekent niet alleen in kuub en tonnen, er moet onder meer rekening worden gehouden met prijsafspraken, verhuur van schepen en zelfs rivieronderhoud. Voor bulkhandel -waarin de marges toch al zo beperkt zijn- is het belangrijk geen kostbare tijd kwijt te raken aan gestoei met het orderproces.

Ingewikkeld simpel maken

Ons inzicht

Wij werken vaker met grondstofleveranciers en weten uit ervaring dat het een hele verlichting is om het complexe van hun handel eenvoudig te maken. Bouwstoffen Unie houdt in de administratie per schip een dossier bij. Alle handelingen van een schip - of je nu loswaltoeslag betaalt of aan de verhuur van een schip verdient - kun je omzetten in eenheden waarmee Dynamics NAV en Exsion Reporting kunnen rekenen.

Tijd voor belangrijkere zaken

Het resultaat

Deden de controllers van Bouwstoffen Unie vroeger weken over het verzamelen van sommige management rapporten, nu duurt dat nog maar dagen. Exsion is via Dynamics zowel vanaf het water als vanaf kantoor toegankelijk. Nu houdt Bouwstoffen Unie tijd over om zich op zaken te richten die écht belangrijk zijn.

Reviews en cases van HB Bouwtoelevering 365

Lees meer testimonials en reviews van klanten over HB Bouwtoelevering 365

Meer weten over HB Bouwtoelevering 365?

Benieuwd naar HB Bouwtoelevering 365? We komen het graag aan jullie laten zien. In de vrijblijvende demo laat het HB Bouwtoelevering 365 team je kennis maken met de werking dit pakket.

HB Bouwtoelevering 365 Demo

Één oplossing voor de hele organisatie. Van iets simpels als het in 5 seconden kunnen plannen van een transport tot iets wezenlijks als het optimaliseren van voorraden. Een HB Bouwtoelevering demo laat zien hoe je besluitvaardiger, sneller en bewuster je werk kunt uitvoeren.

Werkt HB Bouwtoelevering 365 voor ons?

Wil je eens van één van onze specialisten horen of HB Bouwtoelevering 365 past op jullie specifieke situatie of behoeften? We denken graag met je mee over de mogelijkheden.
-