Combineren van gegevens in Dynamics 365 Business Central

Eén van de functionaliteiten waar we trots op zijn, is dat je alle gegevens uit je database in Excel kunt krijgen.

Dat geldt tevens voor maatwerk, de brancheoplossing(en) van je partner(s) en door extensies gegenereerde gegevens die in versie 14 en hoger van BC.

In Exsion zit ook een knop (databasestructuur). Als je daar op klikt, dan genereert Exsion een soort plattegrond van je database, waardoor je precies weet in welke tabel bepaalde gegevens zitten en welke tabellen je kunt koppelen (joinen).

Hoe selecteer je gegevens die je wilt hebben?

We hebben daarvoor een wizard gemaakt. Dit is een scherm waarin je links de tabellen van BC/NAV ziet. Als je klikt op een tabel worden de daarin opgeslagen gegevens getoond, waarop je vervolgens kunt klikken om ze toe te voegen aan de verzameling van gegevens die je in je rapport wilt hebben. Zo simpel is het. Dit leer je binnen 1 dag.

Exsion ondersteunt ook functies

De versies van Exsion die we ontwikkeld hebben voor de op-locatie-variant van BC/NAV ondersteunen ook functies. Met functies kun je bewerkingen uitvoeren op gegevens binnen BC/NAV voordat ze in Excel gezet worden. Dit is heel handig. Een veelgebruikte functie is het saldo van een grootboek. Met functies kun je gegevens ook groeperen per periode, bijvoorbeeld per week of maand. Hierdoor hoef je niet alle gegevens naar Excel te halen en ze daar te groeperen.

Inzoomen

Als je een functie gebruikt kun je op het resultaat in Excel klikken en dan zie je bijvoorbeeld de boekingen die ten grondslag lagen aan een saldo.